Iubirea în cuplu


Dragostea  este un fruct perisabil. Dacă nu ne îngrijim de ea într-un mod deosebit, va dispărea. Durata dispariției poate fi de la o lună la un an. De fapt, ar trebui specificat faptul că nu este vorba de o iubire obișnuită, ci de o stare de  îndrăgostire sau atașament. O iubire adevărată are o natură mult mai profundă și numai în ani își schimbă aspectul.  E o iubire care nu dispare.

De multe ori, noi înșine suntem cei care distrugem această iubire.  Oare în ce mod facem acest lucru?

În primul rând riscăm să distrugem iubirea prin atragerea negativismului  câtre noi înșine sau către alții.  Pentru a menține iubirea, trebuie să existe o doză de farmec, să vezi partenerul într-o lumină mai bună.

În cazul în care sunteți de fiecare dată nemulțumit sau nemulțumită, dacă v-ați obișnuit în orice să vedeți partea proastă, mai devreme sau mai târziu acest lucru vă va distruge sentimentele.

       Nu orice om mulțumit este iubitor, iar un om nemulțumit nu-l putem numi iubitor!

Atunci când sunteți nemulțumiți, începeți prin a-i critica pe cei din jur. De asemenea, atunci când apare critica vă îndepărtați de iubire. Critica și nemulțumirea față cei din jur, de multe ori poate fi mascată prin dorința de îmbunătățire. Aceasta este una dintre cele mai răspândite cauze ale dispariției iubirii dintr-o relație.

Iată un exemplu cât se poate de simplu:

Când bărbatul cumpără un frigider el știe pentru ce l-a luat și este mulțumit de acel frigider atâta timp cât el menține temperatura necesară.

De ce atunci când bărbatul se căsătorește cu o blondă atrăgătoare, după  o lună începe să se plângă  că nu se descurcă în politică? Dacă v-ați căsătorit, îndrăgostindu-vă de părul auriu al prietenei dumneavoasră, atunci fiecare dimineață ar trebui începută prin a-i admira părul auriu. Dacă astăzi ceva nu vă mai atrage, atunci fiți sigur că  problema nu este a prietenei ci a dumneavoastră.

       Aduceți-vă aminte ce ați prețuit la partener atunci când v-ați hotărât să locuți împreună!  Îndreptați-vă  atenția în primul rând asupra calităților pe care le are.

Sursa – http://www.psychologos.ru

Traducere și adaptare, Angela Tăbîrță