Ce simţiţi în timpul hipnozei?


S-ar putea să vă simţiţi ca şi cum aţi fi intr-o cabină izolată pentru că vă veţi concentra asupra vocii terapeutului cu atâta intensitate, în cât veţi ignora tot cea ce vă înconjoară.  Atunci când nu sunteţi hipnotizat, sunteţi conştient de orice percepţie a simţurilor dumneavoastră. Ştiţi dacă vă este cald sau frig, dacă vă e poftă de o îngheţată sau dacă aţi bea ceva ştiţi dacă ascultaţi sau nu muzică sau dacă simţiţi miros. Când sunteţi hipnotizat vă închideţi în mod voluntar de orice percepţie senzorială. Iar fără impulsuri senzoriale vă puteţi concentra mai bine asupra cuvintelor si imaginilor furnizate de terapeut.

Dând atenţie numai voci pe care o auziţi şi sugestiilor pe care le primiţi, s-ar putea sa percepeţi vocea ca şi cum ar veni de undeva de foarte departe. Ignorând orice stimul extern şi irelevant, deveniţi cooperant si calm. Nu aveţi nici un chef să vă contraziceţi şi nici energia necesară unor certuri.

Cei mai mulţi oameni se simt relaxaţi fizic şi în stare de alertă din punct de vedere mintal in timpul hipnozei. Unii spun că această stare se aseamănă cu meditaţia, alţii că e similară senzaţiei induse de anumite medicamente etc.

În timpul hipnozei, s-ar putea să aveţi o percepţie distorsionată asupra timpului. Unii au senzaţia că au trecut doar câteva minute atunci când, în realitate, se scurse mai mult timp; alţii cred că au fost hipnotizaţi timp de câteva ore, când de fapt era vorba doar de câteva minute.

V-aţi putea simţi fie greoi, fie uşor, ca şi cum aţi pluti. Unii oameni  resimt căldură, alţii un fel de furnicături prin corp.

Atunci când terapeutul vă sugerează că experimentaţi anumite senzaţii-poate de relaxare sau confort le veţi  resimţi cu adevărat. Realitatea sugerată vă va părea mult mai reală decât ceea ce simţiţi cu adevărat.

Părerile clienţilor

  • Ma simt de parcă abia m-am trezit după un  somn profund si îndelungat.
  • Am aceeaşi senzaţie ca după un masaj.
  • Este foarte ciudat.
  • Când pot sa revin?!
  • Îmi pare rău, nu am fost hipnotizat.
  • Sunteţi sigur că va funcţiona?
  • M-ia dispărut durerea de cap, cu toate că nu v-am spus că mă durea capul. Cum s-a întâmplat?
  • Aceasta a fost hipnoza?
  • Vreau să mă întorc în acel cadru calm de pe malul lacului.