Idei de tratament pentru a vă ajuta copilul irascibil


Înainte de a începe un program de tratament pentru a rezolva irascibilitatea copilului dumneavoastră, este bine să știți când și unde acesta începe să plângă și să devină irascibil, cât durează, pentru a determina cauzele acestui comportament. În unele cazuri, un copil care plânge sau care este irascibil poate să reacționeze la o tensiune pe care o simțiți și care vă poate face să vă repeziți la el sau să-l plezniți când cere ceva. Toți părinții au zile proaste, dar dacă acesta este cursul normal al zilei pentru dumneavoastră, ceea ce vă deranjează trebuie regândit. Un alt motiv al plânsului excesiv poate avea legătură cu aspecte de ordin emoțional precum anxietatea de separare. Pentru unii copii, irascibilitatea poate surveni oricând intervin schimbări în rutina zilnică sau activități cotidiene. Odată ce se dovedește ce cauzează irascibilitatea copilului dumneavoastră, pot fi încercate idei de tratament.

Este foarte greu să-i ajutăm să se calmeze pe copiii greu de controlat. Uneori, părinții spun că, odată declanșată criza, aceasta trebuie să-și urmeze cursul și pot trece mai multe ore până ce lucrurile se îmbunătățesc. Un aspect important pentru a-l ajuta pe copilul dumneavoastră este de a face un plan coerent în abordarea diferitelor comportamente. Principiul cheie pe care trebuie să-l aveți în minte este acela că trebuie să vă învățați copilul să se calmeze singur, să-și rezolve cât mai bine problemele și să tolereze stresul atunci când nu poate schimba situația frustrantă. Ca părinți, trebuie să vă păstrați calmul, să vă înțelegeți limitele și să faceți un plan care să meargă. În acelaș timp, este important să înțelegeți stresul și sentimentele copilului dumneavoastră în timp ce învățați să stabiliți niște limite și să vă reorientați copilul spre activități utile.

Sfat: Oricine încercare să crească și să educe un copil greu de controlat va întâmpina dificultăți. Descoperiți două-trei lucruri care-l pot ajuta pe copilul dumneavoastră să se autocalmeze. Continuați să introduceți aceste lucruri până ce va învăța să o facă singur. Nu schimbați strategia decât atunci când este clar că aceasta nu funcționează.

Sursă: Cum să fii un părinte eficient pentru copilul dificil. Autorii Ceorgia DeGangi & Anne Kendall