Parteneriatul conștient


  1. Acceptați realitatea că partenerul vostru este o persoană separată de voi.
  2. Fiți un susținător al realității separate și al potențialului parterului.

  3. Faceți din relația voastră un spațiu sacru prin îndepărtarea oricărei forme de negativism.

  4. Respectați întotdeauna granițele partenerului vostru.

     

Conform fizicii cuantice, fiecare particulă care prinde formă este cuplată cu o alta. Reproducerea sexuală la majoritatea speciilor cunoscute implică existența a două entități vii. Noe a avut grijă să ia câte un exemplar din ambele genuri atunci când a urcat în Arcă. ADN-ul nostru se împarte în două și apoi generează jumătatea lipsă. Celulele noastre se divizează. Fiziologii afirmă că emisferele cerebrale sunt complementare – emisfera dreaptă și emisfera stângă. Limbajul nostru este binar: sus și jos, alb și negru etc. Sângele circulă alternativ prin organism, irigând partea dreaptă și partea stângă a corpului nostru.

O descoperire recentă a universului din domeniul astronomiei ne oferă un alt exemplu: știm că cele mai multe stele de pe cer nu sunt solitare, ca Soarele din galaxia noastră. Cele mai multe au o ,,stea pereche”. Cele două stele sunt atrase reciproc printr-o puternică forță gravitațională, dar în același timp sunt ținute la distanță, astfel încât să nu se ciocnească, printr-o forță centrifugă care le respinge.

Fiecare persoană este un individ unic, pulsând de potențial. Fiecare este la fel de important, fiecare are o perspectivă unică și la fel de justificată despre univers. Și totuși, împreună, formează un întreg mai cuprinzător, fiind strâns conectați prin forța de atracție a iubirii și a respectului reciproc. Ei oglindesc universul interconectat.

Doi indivizi angajați într-o relație trebuie să renunțe la iluzia că sunt centrul universului și să învețe să se vadă reciproc drept parteneri egali. 

Într-adevăr, este nevoie de doi pentru a avea o relație. Când doi indivizi abandonează ideea că ei sunt pe primul loc, ceva neașteptat se petrece – relația în sine trece pe primul loc.

Odată ce are loc această schimbare esențială, ei pot începe să lucreze în favoarea scopului inconștient al relației lor, nu în potriva lui. Ei pot începe să accepte faptul că a fi într-o relație intimă, ridică la suprafață toate afacerile neîncheiate din copilăria lor și că pot învăța să coopereze pentru a le rezolva împreună.